«Γονείς σε διάλογο»: Εκπαιδευτική Ομάδα Γονέων

parents poster

Σας ανακοινώνουμε ότι η ψυχολόγος Ασπασία Παπαχίου σε συνεργασία με το Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου (Systemic Institute of Cyprus) ξεκινάει στις 12 Οκτωβρίου 2019 στη Μυτιλήνη ομάδα εκπαίδευσης γονέων με παιδιά δημοτικού στην μέθοδο «Μη-βίαιης αντίστασης”.

Η μέθοδος «Non Violent Resistance” αποτελεί μία νέα παιδαγωγική πρόταση για την οικογένεια, το σχολείο και την κοινότητα, το οποίο δημιούργησε ο ψυχοθεραπευτής Haim Homer . Το νέο αυτό μοντέλο γονεϊκής εξουσίας απευθύνεται τόσο σε γονείς όσο και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και δασκάλους. Το συστημικό μοντέλο «Non Violent Resistance” έχει γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο και αποκτά ολοένα και περισσότερη αποδοχή.

Δίνοντας έμφαση στη σημασία των σχέσεων, στην ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης (γονέα- παιδιού) και στην ισότιμη κατανόηση, οι γονείς μαθαίνουν να διαχειρίζονται τις βίαιες και επιθετικές συμπεριφορές του παιδιού, αποκλειστικά και μόνο, με μέσα που δεν συντηρούν την βία και δεν την κλιμακώνουν κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης τους με το παιδί. Οι γονείς αποκτούν όλα εκείνα τα εφόδια για την κατανόηση του εαυτού τους ως γονείς και τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης τους με το παιδί τους.

Στόχος της ομάδας είναι:

➢ Οι γονείς να αναγνωρίσουν την πολυπλοκότητα του ρόλου τους.
➢ Να διευκολυνθεί η έκφραση των δυσκολιών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γονείς σήμερα.
➢ Να διευκολυνθεί η εύρεση νέων τρόπων και λύσεων για την διαχείριση του θυμού και της επιθετικότητας των παιδιών από τους γονείς προάγοντας τη ψυχική τους ανθεκτικότητα.
➢ Να ανακατασκευαστεί το νόημα του ρόλου του γονέων και της σχέσης με τα παιδιά τους ώστε το σύστημα της οικογένειας να λειτουργεί αποτελεσματικά.
➢ Οι γονείς μέσω της ομαδικής διεργασίας να πάρουν ανατροφοδότηση για τα συναισθήματα τους και τις εμπειρίες τους και να διευρύνουν την αντίληψη τους και τις δυνατότητες δράσης τους μέσω των εμπειριών των άλλων συμμετεχόντων στην ομάδα.

Δομή της ομάδας:

Η ομάδα θα ολοκληρωθεί σε έξι (6) δίωρες συναντήσεις (18:00-20:00).

1η Συνάντηση- 12/10/2019 “Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες των παιδιών. Οι ανάγκες και προκλήσεις των γονιών σήμερα”

2η Συνάντηση- 23/10/2019 “Πώς μπορούν οι γονείς να προλάβουν τις αρνητικές συμπεριφορές των παιδιών”

3η Συνάντηση- 09/11/2019 “Αντιδραστικά παιδιά: Η αντιμετώπισή της βίας των παιδιών στο σπίτι”

4η Συνάντηση- 20/11/2019 “Σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της βίας. Μαθαίνω να ρυθμίζω το συναίσθημα μου”

5η Συνάντηση- 07/12/2019 “Αναζητώντας συνεργασία με τους δασκάλους και το σχολείο”

6η Συνάντηση-18/12/2019 (Λήξη) “Συμμαχώντας με το παιδί μου. Ανακαλύπτω αποθέματα”

Συντονίστρια της ομάδας: Ασπασία Παπαχίου, Ψυχολόγος M.Sc. Κλινικής Ψυχολογίας, Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης, Ειδικευόμενη στην Συστημική Ψυχοθεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας.

Η ομάδα είναι κλειστή και απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2251034513 ή στο e-mail: apapachiou@gmail.com.

Ασπασία Παπαχίου, Ψυχολόγος – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
M.Sc. Κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου
Υπ. Διδάκτωρ Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης
www.apapachiou.gr/

You might be interested in …

Έχετε κάποια ερώτηση; Χρειάζεστε βοήθεια;

Είμαι στην διάθεσή σας.
Επικοινωνήστε μαζί μου